среда, 24 сентября 2014 г.

Наш клуб



14.09.14  Наш клуб "Формула успіху" відкрився!

Наша команда - учні 9-10 класів (нас 8 учасників). В теплій, дружній атмосфері, за чашкою чаю, ми познайомилися і розглянули плани засідань клубу. Вирішили, що будемо збиратися один раз в два тижня. Почали оформлювати наш блог, нарешті знайшли редактора. Трохи пізніше розмістимо фото.



_________________________________________________________


01.10.2014 Розглядали дуже важливу тему - підприємство і підприємливість. Грали в гру "Книжкова фабрика", шукали ідеї для власного бізнесу, знайомилися з успішним підприємцем, якого випадково знайшли у стінах нашої школи, так цікаво ... !

Після гри за чашкою чаю
Допомога команді
_________________________________________________________

15.10.2014 Ми продовжуємо роботу нашого клубу, вивчаючи теоретичний матеріал комбінуючи з іграми, дискусіями та тренінгами. Все можна побачити тут на сторінці.



Золоті правила економіки
Наші лідери

   
Вчимося бути командою 
Намалювали дом успіху
_________________________________________________________




20.10.2014  Ми прийняли участь у шкільній ярмарки присвяченій до святкування Дня козатства. Та набрались першого досвіду організації простої, але захоплюючиею підприємницькою діяльністю. Звернули увагу на нюанси менеджменту... Не так це й просто як вважається... Але все йде в скарбничку нашого досвіду.
Даша пригощає варениками
Женя напекла ласощів


                       _________________________________________________________


 12.11.2014  На цей раз тема нашого засідання була "Домашнє господарство", ми зіграли в гру про розподіл сімейного бюджету, як виявилось, це не так легко, але ми справились... Розіграли ситуації сімейних конфліктів про розподіл сімейних коштів. Нам сподобалось!!!

Вивчаємо можливості сімейного конфлікту

Вирішуємо що купити (сценка)
Юля, у ролі дочки, переконує мати купити сапоги
_________________________________________________________                           


26.11.2014 Сьогодні ми вчилися заробляти на життя, планували бюджет свята, складали довідник молодого споживача. До проведення шкільних свят - готові !

Дискусія про гроші
Плануємо бюджет свята


_________________________________________________________


09.12.2014 Науково-практична конференція для опікунів клубу "ШАП" у селещі Перещепіно
Конференція зібрала: цікавих, професійних, енергійних та небайдужих до цієї справи людей. Організатори та учасники ділилися досвідом з роботи клубів, показали майстер класи та несподівано дізналися про історію незалежності Польщі, якою поділилися представники польської діаспори в Україні. Незважаючи на холодну погоду і віддаленість професійного ліцею від Дніпропетровська, ми опинилися в теплій, затишній атмосфері добра, щирості і посмішок! Дякуємо Вам, Світлано Вікторівна, за натхнення нас на подальшу роботу і підтримку оптимізму!!!

Учасники конференції
                                       
Радушний прийом 

 
Перед початком конференції
Український колорит
Вистава про життя української сім'ї


                      _________________________________________________________


10.12.2014 Хто не бажає бути багатим? Але як це зробити? Що означає бути багатим? От які питання, ми розглядали на данному занятті. Багато відповідей, на ці запитання дав нам Роберт Кійосакі в своїй книзі "Квадрант денежнего потока". А ще ми дізналися про те, що грощі - найбільш дивовижне приладдя, придумане людиною для праці над собою. То ж є над чим працювати і приклади є для цього!

Роздуми про гроші ...
Розповідь про книгу
_________________________________________________________


18.12.2014 Новорічний благодійний ярмарок.
Ось і вже ми чомусь навчилися ... Дуже переживали хто відгукнеться на наш заклик, скільки ми зберемо грошей для поранених солдат що лікуються у місті Дніпропетровську. Коли закінчився ярмарок - були дуже здивовані! Діти дуже активно прийняли участь у ярмарку і наша скринька, дуже швидко, наповнилася грошима. Порахували - отримали 780 гривень. На слідуючий день поїхали у відділення нейрохірургії, лікарні ім. Мечникова, а потім до обласного військового шпиталю. Хлопці дуже зраділи нашим привітанням, дружньо з нами спілкувалися і ми багато чого дізналися про події на сході України.Слава Україні! Все буде добре!!!

                                             


_________________________________________________________


21.01.2015 Новий рік - нові плани, задумки ... 
Розпочався другий семестр і ми знову разом ... Ради були зустріти наших випускників (Северін Данило, Шугурова Леокадія), які завітали до нас, розповіли про своє нове життя та й разом з нами вивчали ринок праці, дізналися багато чого цікавого: що це таке "сіра зона", яка різниться між реальною заробітньою платою та номінальною, соціальні льготи та як оцінювати кваліфікацію людини. Ось такі підприємницькі штучки ... 



Леокадія та Данило завітали до нас
Малюємо ринок праці

_________________________________________________________

2 комментария:

  1. Шановні мої опікуни і клубівці! Не обов'язково викладати усі фото з фотоапарата. Нехай це будуть 3-5 фото, але з підписом хто на ній, яка вправа виконується .На початку повідомлення тема зустрічі. Подивіться на нашому блозі як це можна зробити і естетично і, щоб читати зручно було. З повагою, Світлана Вікторівна.

    ОтветитьУдалить
  2. Доброго дня, шановні мої учасники українсько-польського проекту "Шкільна академія підприємництва"! Рада заочній зустрічі з Вами! Приємно, що ваша робота висвітлена на головній сторіночці блогу! Ви великі молодці! Я рада, що цей проек надихає вас на нові відкритя! Одне тільки зауваження - Ваш блог перевантажений фотографіями, тому дуже довго завантажується для перегляду. Виберіть 5 фото і цього буде достатньо для демонстрації! А так, чекаю запрошення пограти в "КЕШ ФЛОУ"! З повагою, Світлана Вікторівна.

    ОтветитьУдалить